Portugal 17 sep – 22 okt

Vilken höjdpunkt att besöka Portugal. Avseglade från Spanien 16 sep och via ett stopp, anlände vi i Portugals andra största stad Porto som givit namn till både landet och portvinet. Porto är en vacker gammal stad känd för sina ståtliga broar och portvinsproduktion. Drygt 200 000 invånare. Det roligaste av allt var att Mattias, vår yngste son kom på besök och var med på båten en vecka. Portvinsprovning, Mattias surfade, promenader, musik och roligt kvälls liv – supernice.

Efter Porto seglade vi vidare till Lissabon, tillsammans med Maiken och klarade oss som tur var bra från Orcas attacker.
Väl framme i Lissabon firade vi Mickes födelsedag med Portugisiska bakelser och trevlig middag med besättningen på Mayol. Lissabon är också en pärla med vacker arkitektur, spännande kvarter, god mat och vänliga människor. Mickes herrklubbskompis Per Rosell med fru Åsa kom på besök i Marinan vilket var mycket uppskattat och trevligt.

Sista dagarna låg vi i Marina Oeiras och väntade på ett bra väderfönster och fick god tid att umgås med alla våra fina svenska segelbåtkompisar. Tillsammans med Elins besättning besökte vi den fantastiska staden Sintra  Den historiska stadskärnan är känd för sin romantiska arkitektur från 1800-talet. Vi passade också på att cykla, bada och besöka trevliga ställen, restauranger och båtaffärer i vanlig ordning. Annika passade också på att klippa håret och vi inser att vardagslivet också måste ombesörjas.

Den 30 okt kastade vi loss och seglade mot Madeiraöarna med Porto Santo som mål vilket var 490 M – vår första längre segling med bara vi två ombord. Till en början var det väldigt höga vågor men bra vind och fin fart hela vägen. Hade en bra slör hela vägen och var framme efter tre dygn.

Låg på svaj en vecka i Porto Santos hamn och njöt av fina vandringar på ön. En vulkanö med mycket sten, berg och en 9 km lång sandstrand och varmt, klart blått vatten. Kul att bestiga toppar och utforska ön vilket också gav bra tillfälle för motion. Man firade också Christoffer Columbus med festival i stan en vecka med uppträdanden, vackra dräkter, musik och dans. Ytterligare höjdpunkter var sill lunch på Mayol, middag på Sundance och drinkkväll på Alice.
Seglingen till Maderia tog en dag då vi anlände på Östra sidan vid en fantastisk vik med fina klippor där vi svajade och vandrade.

Vidare till Madeiras huvudstad Funchal där vi låg i marinan och fick besök av Annikas syster Pia vilket var supermysigt och kärt. Vi gjorde levada vandring, besökte fiskmarknad, besökte botaniska trädgården, kustpromenad, chillade tillsammans, provade slädåkning, pallade avokado och hade många goda kaffe stunder.
En av de sista dagarna gjorde vi en superfin vandring mellan Madeiras högsta toppar Pico Arierio och Pico Ruivo med otrolig utsikt över ön, molnen och livet. Helt fantastiskt.

porto

Segling till Lissabon

Besök i Lissabon

Segling till Porto Santo & Madeira

Madeira

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »