Vår resplan

Här är vår grova plan för vår segling jorden runt. Vår förhoppning är att upptäcka  nya spännande ställen och här ge ungefärliga hålltider för var vi är. Vi hoppas kunna inspirera nära och kära för välkomnade besök under färden. Är du intresserad av att följa med en tid på vårt äventyr hoppas vi kunna planera in detta och är grymt glada att få besök. Spana in rutten och återkom med önskemål om var just du vill hänga på?

1 nM = 1852 m

Nordsjön – Norra Atlanten
Stockholm – Kanarieöarna
Juli 2021 – Nov 2021

Vi planerar att segla ut från Stockholm den 1:a juli,  2021 och segla nerför Sveriges kust, över till Danmark och vidare genom Kielkanalen.  Väl ute på andra sidan fortsätter färden på Nordsjön, gärna med besök på kanalerna i Nederländerna för att besöka Amsterdam. Fortsätter sedan utefter Belgien till Frankrikes kust  genom Engelska kanalen. Kanske ett stopp i England eller vid kanalöarna innan vi sedan passerar Biscayabukten och siktar på La Coruna i Norra Spanien. Tar oss långsamt utefter Spanien och Portugals atlantkust och kanske en sväng in på Algarvekusten. Fortsätter sedan vidare till Madeira innan vi förhoppningsvis når Kanarieöarna i början av november.

Atlantöverfart
Las Palmas – St Lucia
Nov 2021 – Dec 2021

Den 21:a november startar ARC – Atlantic Rally for Cruisers från Las Palmas till St Lucias norra sida med festligt avslut i Rodney Bay. Detta blir nonstop segling ca 2800 nM (4960 km) beräknas ta ca 2-3 veckor. Vi hoppas vara 4-6 personer i besättningen. Här kommer vår oceanseglingserfarenhet sättas på prov och vi har inför detta gått Oceanseglarklubbens kurser och tränat både säkerhet och livräddning för att öka säkerheten – ska bli ett spännande äventyr. 

Karibiska havet
Karibien – Panama
Dec 2021-Mars 2022

Segling i Karibien några månader – vi kommer besöka Antillerna, Virgin Islands, Grenadinerna, Barbados och sedan västerut mot ABC öarna  (Aruba, Bonaire och Curacao). Vi seglar sedan vidare norr om Sydamerikas kust för planerad genomfärd till Stilla havet via Panamakanalen.

Stilla Havet
Panama – Galapagos – Marquesasöarna – Franska Polynesien – Tonga
Januari 2023- Okt 2023

Den här delen av seglingen känns väldigt spännande för oss då vi dels aldrig besökt området och dels för att vi hört så många inspirerande reseskildringar från olika öar, atoller och kulturer.
Förhoppningarna är – sandrev, snorkling, fiskar, solnedgångar, människor, valar och fina vandringar och cykelturer. Det är massor av olika öar och detta blir verkligen något att upptäcka! 

Södra Stilla havet och Korallhavet
Fiji – Nya Zeeland- Australien
Nov 2023 – Maj 2024

Från Söderhavsöarna tar vi oss vidare mot Auckland och sen vidare till Australien. Vi kommer stanna i Australien ca 4 månader och invänta rätt seglingssäsong för vidare färd. Hoppas på Sydney, Gold Coast, Brisbane och Barriärrevet samt Cairns. Höjdpunkten i Australien blir att träffa vår dotter Marika som bor på Gold Coast sen 2016. Hoppas på fin guidning och trevliga stunder. 

Indiska Oceanen
Australien – Indonesien – Singapore – Malaysia – Maldiverna – Seychellerna – Mauritius – Kapstaden
Maj 20234 – Dec 2024

Planen blir mer diffus ju längre bort vi kommer. Troligast är att vi kommer besöka några av dessa ställen och kanske också något annat som inte finns med. Här är det verkligen tillfälle att utforska, prata med andra seglare och hitta en bra rutt. Vi har hört mycket fint om Indonesien vilket lockar. Seglingen ner till Sydafrika kan bli lite tuff så där måste vi passa in en bra säsong. Vi har stora förhoppningar att fira julen 2023 i Sydafrika med några på besök i Kapstaden. 

Södra Atlanten 

Kapstaden – St Helena – Brasilien
Jan 2025 – Feb 2025

Den kanske längsta passagen blir från Afrika till Sydamerika med ca 3500 nM och vi hoppas på ett stopp på St Helena som ligger mitt ute i havet. Vart vi ska i Brasilien vet vi inte ännu men det blir spännande att besöka landet. Här vill vi gärna ha med fler i besättningen om du känner dig sugen?

Karibien och Norra Atlanten 

Tobago – Karibien – Kuba – Bermuda – Azorerna
Mars 2025 – Maj 2025

Från Brasilien blir det fin segling upp mot Karibien via Djävulsön, Franska Guyana, Surinam och Guyana. Tillbaka i det karibiska havet med fortsätter segling till fina och nya öar. Vi vill gärna segla i sakta fart norrut, kanske via Dominikanska Republiken och Kuba. Efter Karibien blir det Bermudas innan ytterligare överfart mot Azorerna. 

Norra Atlanten – Nordsjön – Östersjön 
Azorerna – England – Kielkanalen – Danmark – Sverige – Stockholm – Ekholmen
Juni 2025 – Aug 2025

Nu planeras hemfärden som går via England och Engelska kanalen mot Kiel och sen in i bekanta Östersjön. Styr kosan norr över till Stockholms skärgård till vårt favoritställe Ekholmen.

Translate »