Om oss

Att segla jorden runt har för oss länge varit en dröm. Vi nyper oss ofta i armen för att komma ihåg att denna dröm nu förverkligas, det känns helt fantastiskt och otroligt spännande. Vi träffades på 80-talet och segling har alltid varit ett starkt gemensamt intresse. Vi har spenderat somrarna med våra tre barn på båten och seglat framförallt i Stockholms skärgård och i Östersjön, runt hela Sveriges kust, Finland, Estland, Danmark och till Shetlandsöarna. Tidigare har Micke korsat Atlanten och tillsammans har vi seglat i Sydeuropa och i Västindien med barnen. Vår första gemensamma båt var en H-båt, sen blev det en Smaragd och senare en Jubileé 40 eller Swede 47 som den också kallas. Detta är tre smala, snabba och roliga båtar men nu till vår långsegling önskade vi oss något både större och säkrare och valet blev en Najad 460 som vi är supernöjda med. En svensk kvalitetsbåt som finns beskriven på Om båten. Vi gillar också att cykla och tänker nu att vi kan kombinera segling till havs med cykling iland och därav heter vårt äventyr Skeppohoj!

Annika

Annika är uppvuxen med segling, skärgård och vatten. Började sitt seglingsintresse i en optimist jolle vid sex års ålder tillsammans med sina leksaker. Har sedan dess seglat varje sommar och också kappseglat kölbåtar på exempelvis Gotland Runt och även internationellt i J 24 / J 22 
Gillar hela konceptet med att upptäcka nya platser tillsammans med familjen, att alla kan delta seglingen känns extra roligt. Att vara på havet är för mig en otrolig naturupplevelse och jag spanar ständigt efter fåglar och djur samt njuter av skiftningarna och av att vara ett med naturen i nuet.

Har en bakgrund som egenföretagare och har drivit ett konsultbolag de senaste 15 åren och erbjudit konsulttjänster inom coaching och ledarutveckling. Tar nu ett break för en jordenruntseglats och ser fram emot att få möta havet, solen och äventyren med pirr i magen. Otippat om Annika – är ofta sjösjuk och älskar att vinterbada i snöyra och minusgrader

Michael

Visste knappt vad segling var innan han träffade Annika. Tillsammans med Annika lärde Michael sig grunderna i segling och blev biten. Köpte en J24 tillsammans med vänner som seglades kors och tvärs med över Östersjön under ett par år. I slutet av 80-talet satt vi på en klippa i Stockholms skärgård och funderade var seglingen skulle ta oss härnäst, det enkla svaret var VästindienUnder ett år i början av 90-talet seglade jag en 30 fotare till Karibien och tillbaka. Målet var den gången att segla så långt in i Orinocofloden i Amazonas som det går. Vi seglade ca 500 M in i djungeln med rosa delfiner, vrålapor och papegojor kring oss.Har ägnat hela min karriär inom Life science, nu senast som vd för AroCell, ett cancer diagnostikbolag med mål att förbättra vården för patienter med cancer. Nu lämnar jag över rodret för AroCell men fortsätter som konsult med ambitionen att fortsätta bidra till att AroCell blir ett framgångsrikt bolag.

Otippat om Micke – gillar att bygga modeller, och då främst modellbåtar i trä

Translate »